creoss

Ouder & Kind zwemmen

Uit het oogpunt van veiligheid is het belangrijk dat het kind zo vroeg mogelijk met water vertrouwd raakt. Door deel te nemen aan ouder & kind zwemmen kan het kind wennen aan het water.

Peuterzwemmen

Peuterzwemmen is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 1,5 – 3 jaar samen met een ouder en wordt gegeven op de woensdagochtend van 9.30- 10.00 uur. Peuterzwemmen houdt in dat het kind op een spelenderwijs leert om te gaan met water. Het is een voorbereiding op het survival zwemmen en het zwem ABC. Stap voor stap worden de kinderen door oefeningen, liedjes en spelletjes vertrouwd gemaakt met het water.

Survival zwemmen

Survival zwemmen voor jonge kids is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 4 jaar en wordt gegeven op de woensdagochtend van 9.30 – 10.00 uur. Survival zwemmen houdt in dat het kind leert te overleven en voort te bewegen als hij/zij te water komt. De oefenstof wordt in zowel diep als ondiep water gegeven. Het vergroten van zelfredzaamheid en het ontwikkelen van veelzijdig en intensief bewegen in het water bevordert veiligheid en motoriek van het kind.

Doorstroming naar het zwem ABC
Door te beginnen met peuter zwemmen, gevolgd door het survival zwemmen heeft het kind de ideale voorbereiding voor het behalen van het zwem ABC en kan het gelijk doorstromen naar de zwemlessen. Kom gerust een keer kijken! Vooraf reserveren hoeft niet!

rhienderoord