creoss

Lokale kranten schrijven over ambitie Rhienderoord

Rhienderoord Zwem & Sport Plezier heeft de ambitie beste zwemaanbieder te worden van de regio!

 

Rhienderoord Zwem & Sport Plezier uit Brummen heeft onlangs de Licentie Zwem-ABC behaald. Daarmee voldoet Rhienderoord aan de nieuwe kwaliteitscriteria om zwemles te mogen geven voor het Zwem-ABC, de Nationale Zwemdiploma’s. Jaarlijks haalt gemiddeld 95% van de kinderen een Zwemdiploma A. Dit onderstreept het belang van leren zwemmen in Nederland en het Zwem-ABC. In Nederland bestaat een uniek systeem van zwemdiploma’s en zwemonderwijs. De basis van het zwemonderwijs is het Zwem-ABC uitgegeven door het Nationale raad zwemveiligheid

Vanaf januari 2018 zijn er nieuwe richtlijnen in het kader van zwemveiligheid en toerusting voor de zwemdiploma’s AB & C. Deze nieuwe richtlijnen zijn de afgelopen weken al geïmplementeerd bij de zwemlessen. De resultaten zijn erg positief en de examenprogramma’s zijn leuker geworden.

Rhienderoord Zwem & Sport Plezier staat voor spelend lesgeven en het bieden van een hoog kwaliteitsstandaard bij de zwemlessen en daarmee is de ambitie om beste zwemlesaanbieder van de regio te worden binnen handbereik. Al veel kinderen genieten van de afwisselende zwemlessen en genieten zichtbaar van de aangeboden lesstof. Om de drempel voor nieuwe kinderen te verlagen uit de regio om in Brummen te gaan zwemmen organiseert Rhienderoord de zweminstuif op vrijdag 2 maart. Tijdens deze zweminstuif kunnen ouders en kinderen kennismaken met de zwemlessen van Rhienderoord en er is voldoend er ruimte voor advies.

Volgens Jacco Peelen, coördinator van alle zwemlessen is het tijd dat ouders op de hoogte moeten zijn van de verschillen in de branch als het gaat om verschillende diplomalijnen en de weg van zelfredzaamheid en zwemveiligheid. Peelen is ervan overtuigd dat wanneer een kind plezier heeft in het water door sport, spel en bewegen dit invloed heeft op de leerprestaties en daarmee ook op de snelheid van het leren. Immers het diploma is een waardevol document maar positieve opgedane ervaringen zijn een investering van een levenslang zwemplezier.

De gelicenteerde examinatoren van Rhienderoord, Jimmy Veerink en Jacco Peelen.