creoss

G-zwemmen

Zwemmen is een ideale sport voor mensen met een beperking, voor jong en oud. In het water voel je je lichter waardoor sommigen zich makkelijker kunnen verplaatsen. Zwemmen is in de regel blessurevrij: je werkt aan de opbouw van je conditie en versterking van je spieren zonder je gewrichten te zwaar te belasten.

Rhienderoord biedt op maandag een speciaal moment voor de doelgroep gehandicapten, mensen met een fysieke of geestelijke beperking. Naast ruime kleedruimtes zijn er rolstoelen, bedbranchard en tilliften aanwezig om in het water te komen. Bewoners van het Thomashuis uit Brummen en bewoners van stichting Philadelphia zijn elke week actief samen met de vrijwilligers om te activeren in het water. Maar er voldoende ruimte voor nieuwe deelnemers!

Heeft u interesse of bent u nieuwsgierig of deelname voor u zelf of voor een cliënt mogelijk is neemt dan contact op met Jacco Peelen, per e-mail via zwemles@Rhienderoord.nl.

Tevens zijn we ook op zoek naar vrijwilligers voor onze huidige (en toekomstige) deelnemers, welke ter ondersteuning willen zijn bij het activeren in het water.

G – Zwemmen maandag 11:15 uur – 12:30 uur.

In de volgende vlog https://youtu.be/jI6qoF5kk5k is te zien wat de toegevoegde waarde voor de deelnmers van Stiching Philadelpia is.