creoss

Aquajoggen

Aquajoggen is een looptraining in diep water. De wetbelt zorgt voor een stabiel en verticaal drijfvermogen, zodat je hoofd en nek boven water blijft. Het grote voordeel van de looptraining in het diepe water is dat er geen schokbelasting optreedt. Juist de schokbelasting zorgt voor klachten en blessures. De belasting op de gewrichten is minimaal, doordat de zwaartekracht door de opwaartse druk van het water sterk vermindert.

Aquajoggen is geschikt voor de beginnende en gevorderde sporter. De belangrijkste eigenschap van aquajoggen is de continue weerstand van het water. Met ondersteunende muziek en met het gebruik van diverse materialen zoals halters, schijven, ballen, flexibeams etc. wordt er veel lesvariatie aangeboden. Naast de loopvormen in het water wordt de conditie en kracht verder verbeterd door extra oefeningen voor de benen, armen en romp (buik en billen).  30 minuten aquajoggen staat gelijk aan anderhalf uur joggen op het droge. Kortom een prima keus voor conditieverbetering en spierversterking. De variatie van de oefeningen en het enthousiasme waarmee de lessen worden gegeven maakt het verhaal compleet.

Samengevat een leuke en intensieve sport voor jong en oud en voor de beginnende en gevorderde sporter! Aquajoggen wordt gegeven op maandag-  en dinsdagochtend 10.00 uur, woensdag- en donderdagochtend 10.30 uur en donderdagavond om 19.30 uur. Vooraf opgeven is niet nodig.