creoss

Aquafietsen

Aquafietsen is een intensieve conditietraining die een hoge vetverbranding en versterking van de spieren oplevert. Het is bewegen met weerstand van het water en in principe voor iedereen geschikt omdat het op elk niveau kan worden gedaan. In het water bevindt zich een zogeheten ‘spinningbike’, die lijkt op de hometrainers die in sportscholen staan.

De lessen worden in middelhoog water gegeven. Behalve het gewone fietsen in het water waarbij zowel voor- als achteruit wordt getrapt worden er nog veel meer oefeningen gedaan die behalve de beenspieren ook het bovenlichaam en de armen trainen. De fietsen kunnen ingesteld worden op verschillende standen, van licht tot zwaar. Stuur- en zadelhoogte worden vooraf persoonlijk ingesteld.

Het is een ideale sport voor mensen die aan hun gewicht willen werken of na een blessure hun conditie weer op peil willen brengen! Aquaspinning wordt gegeven op maandagavond 20.15 uur, dinsdagavond 20.15 uur, woensdagochtend 10.30 uur en donderdag 19.30 uur. Vooraf opgeven is gewenst, dit in verband met het beperkt aantal fietsen. Wij raden aan om waterschoenen en eventueel een sportbroekje te dragen voor comfort.